Otwarcie nowego miejsca na kulinarnej mapie Warszawy przyciągnęło tłumy.
Nowe miejsce przyciągnęło wielu okolicznych mieszkańców.
Naleśniki, pierogi, kotlet mielony, krokiety a także wegetariańskie pulpeciki z ciecierzycy – to znalazło się w menu pierwszego dnia funkcjonowania nowego Baru Mlecznego sieci Kuchnia za Ścianą.
W ubiegłym roku Zarząd Dzielnicy na wniosek radnej Teresy Mioduszewskiej ogłosił profilowany konkurs na najem lokalu użytkowego przy pl. Hallera 6 z przeznaczeniem właśnie na bar mleczny. W wytypowanym lokalu odbyło się spotkanie konsultacyjne z mieszkańcami, którzy licznie poparli pomysł utworzenia takiego miejsca właśnie w tej części dzielnicy. Zadania tego podjęła się firma Arche Restauracje, prowadząca 13 lokali sieci Kuchnia za Ścianą w stolicy.
Na otwarciu obecni byli reprezentanci władz lokalnych: Burmistrz Dzielnicy Wojciech Zabłocki, Radna Dzielnicy Katarzyna Jasińska, Dyrektor ZGN Praga - Bożena Salich, oraz Radna Dzielnicy Teresa Mioduszewska. O godzinie 12.00 przed lokalem czekała już duża kolejka, goście z ciekawością zaglądali do środka.
Sieć stawia nacisk na świeże, naturalne składniki – codziennie rano do wszystkich lokali przyjeżdża dostawa sezonowych produktów, z których kucharze przygotowują każdą potrawę od podstaw. Dania nigdy nie są mrożone, a menu zmienia się każdego dnia. Klient dowolnie wybiera i łączy dania i dodatki na które ma ochotę i sam decyduje jak duży będzie posiłek, za który ostatecznie zapłaci. Wegetarianie również zawsze znajdą coś dla siebie.
Bądź na bieżąco z najnowszymi promocjami
i wydarzeniami z życia
Arche i
naszych obiektów!